Νέα - Ανακοινώσεις

Σε κλίμα αισιοδοξίας, χαράς, ενθουσιασμού και ελπίδας έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής για το μοναδικό περιστατικό, για τα Ελληνικά δεδομένα, της κ. Ειρήνης Κόκα, η οποία σήμερα διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού.
Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά. Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι στις αντίστοιχες μονάδες, κέντρα και κλινικές πρέπει να είναι εξονυχιστικοί και η εφαρμογή των νόμων χωρίς εκπτώσεις.8:39 μμ 28/8/2023.
Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά. Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι στις αντίστοιχες μονάδες, κέντρα και κλινικές πρέπει να είναι εξονυχιστικοί και η εφαρμογή των νόμων χωρίς εκπτώσεις.8:39 μμ 28/8/2023.

Δελτίο Τύπου - 16η Μαΐου 2022

Γνωρίστε από κοντά την Παρασκευή, 27η Μαΐου 2022 στις 18.00 στο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» στα Τρίκαλα όλες τις εξελίξεις στον τομέα της γονιμότητας μέσα από τις δραστηριότητες του Τμήματος Θεσσαλίας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που ιδρύθηκε πρόσφατα.

Σας προσκαλούμε, εκ μέρους της εταιρείας MERCK, το Σάββατο 14/5/2022 στην αίθουσα της Επιστημονικής Εταιρείας, Παπανικολή 10, Χαλάνδρι, με σκοπό την ενημέρωση των Βιολόγων – Εμβρυολόγων, Ιατρών, Μαιών - Νοσηλευτών και ασχολούμενων με την υγεία εν γένει, επάνω σε θέματα πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, περί ώρα 14:00 – 15:30.

Με γνώμονα την υγεία της κυοφορούσας γυναίκας αλλά και το συμφέρον του παιδιού ως και τη δημιουργία οικογένειας, ο νομοθέτης με το χθεσινό νομοσχέδιο της 29ης/4/2022 για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή μετά από ενδελεχείς εισηγήσεις επιστημονικών φορέων, της Εθνικής Αρχής της ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο σύγχρονο πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με κριτήρια ιατρικά, αλλά και κοινωνικά, υπογραμμίζοντας  κυρίως  την αυτοδυναμία της γυναίκας κάνοντας χρήση των αναπαραγωγικών της δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Στα πλαίσια του προγράμματος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των φοιτητών – φοιτητριών και επαγγελματιών υγείας από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής με το Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Γυναικεία Υπογονιμότητα» σε μια σειρά 3 courses με το τελευταίο το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13η Απριλίου 2022 και ώρα απογευματινή 16:00 - 18:00, σύμφωνα με το επιστημονικό πρόγραμμα που σας επισυνάπτεται.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022

Απώλεια Γιώργου Β. Μαρούλη

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Γιώργου Β. Μαρούλη, Καθηγητού Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tampa - South Florida της Αμερικής, του Πανεπιστημίου Πάτρας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η προσωπικότητα, η δεοντολογία, το ήθος και πολυσχιδής παιδεία του οδήγησε με ιδιαίτερο απαράμιλλο ζήλο στην εκπαίδευση εκατοντάδων σήμερα ιατρών τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.

Με σημερινές οδηγίες, 03 Φεβρουαρίου 2022,  το Υπουργείο Υγείας και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει αφ' ενός μεν τους ιατρούς και αφ΄ετέρου τους πολίτες για χορηγία αντιικών φαρμάκων με λοίμωξη COVID-19 και δίνει οδηγίες για την έναρξη της διαδικασίας της χορήγησης της από του στόματος θεραπείας κατά της νόσου COVID-19 με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τόσο τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς πολίτες.

Σελίδα 1 από 2