Επιστημονικές Ημερίδες

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία αυτή ανήκει στους κ.κ. Κωνσταντίνο Πάντο και Κωνσταντίνο Σφακιανούδη οι οποίοι οργανώνουν και επιμελούνται την προετοιμασία και την υλοποίηση εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής αυτής της για πρώτη φορά ανάλογης προσπάθειας στη χώρα μας, με ζωντανή σύνδεση με δώδεκα Δημόσια Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά», Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ», Γ. Κ. Νοσοκομείο Άργους, Γ. Κ. Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Γ. Κ. Νοσοκομείο Σάμου, Γ. Κ. Νοσοκομείο Καλαμάτας, Γ. Κ. Νοσοκομείο Χίου, Γ. Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και Γ. Κ. Νοσοκομείο Σπάρτης).

Συγκεκριμένα θα γίνει μεταφορά κρυοσυντηρημένου ανθρώπινου ωοθηκικού ιστού στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ σε τρεις γυναίκες με πλήρη ή μερική ανεπάρκεια της ωοθηκικής τους λειτουργίας, ενώ βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και έχασαν τη γονιμότητά τους μετά από θεραπεία καρκίνου (χειρουργική θεραπεία, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία) 5, 7 και 8 χρόνια αντίστοιχα, ενώ εγκαίρως είχαν προβλέψει να καταψύξουν ωοθηκικό ιστό πριν την θεραπεία τους, εφαρμόζοντας μια νεότερη επιστημονική ιατρική κατάκτηση για την διατήρηση της γονιμότητάς τους σε τέτοιες περιπτώσεις. Η επανεμφύτευση του ωοθηκικού ιστού με την διαδικασία της μεταμόσχευσης έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να εφαρμόζονται στον άνθρωπο με αισιόδοξα αποτελέσματα παρ’ όλο που όλη η διαδικασία θεωρείται δύσκολη, όχι όμως ακατόρθωτη.

Η όλη αυτή προσπάθεια, όσον αφορά το χειρουργικό μέρος, θα υλοποιηθεί από ομάδα Ελλήνων ιατρών και βιολόγων σε συνεργασία με συναδέλφους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Oslo της Νορβηγίας στην Μεικτή Χειρουργική Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και συναδέλφους από τα αναφερόμενα Δημόσια Νοσοκομεία ως συντονιστές και σχολιαστές που θα παρακολουθούν στο χώρο της εργασίας τους με τους συνεργάτες τους.

Η επιδεινούμενη περιρρέουσα ένταση, ανασφάλεια και τα αυξανόμενα έκτακτα μέτρα, οδήγησαν στην απόφαση, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, στην μετακίνηση της Επιστημονικής Εκδήλωσης με τηλεματική στην 5η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο, ώρα 12:30-15:30, με το ίδιο θέμα «Διάθεση ανθρώπινου βιολογικού υλικού και υπογονιμότητα». Απολογούμεθα και επικαλούμεθα την κατανόησή σας

Σάββατο, 26η Σεπτεμβρίου 2020

Μετά την πρόσφατη ενημέρωσή μας από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για την απόφασή της και εισήγησή της προς το Υπουργείο Υγείας για την δημιουργία Δημόσιας Τράπεζας κρυοσυντηρημένων γονιμοποιημένων ανθρώπινων ωαρίων, με την προϋπόθεση της επίλυσης όλων των σχετικών νομικών, βιοηθικών και ιατρικών παραμέτρων, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, οργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με σκοπό να συμβάλλει στην τελική διαμόρφωση αυτής της εισήγησης και στην διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, η οποία, ήδη έχει ξεκινήσει.Μετά την πρόσφατη ενημέρωσή μας από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για την απόφασή της και εισήγησή της προς το Υπουργείο Υγείας για την δημιουργία Δημόσιας Τράπεζας κρυοσυντηρημένων γονιμοποιημένων ανθρώπινων ωαρίων, με την προϋπόθεση της επίλυσης όλων των σχετικών νομικών, βιοηθικών και ιατρικών παραμέτρων, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, οργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με σκοπό να συμβάλλει στην τελική διαμόρφωση αυτής της εισήγησης και στην διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, η οποία, ήδη έχει ξεκινήσει.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση θα γίνει την 26η Σεπτεμβρίου 2020, χωρίς συμμετοχή προς τους εγγεγραμμένους ηλεκτρονικά, από τις 10:00 έως τις 13:30, με διάφορα θέματα που αγγίζουν την απόφαση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και που θα αναπτύξουν έγκριτοι επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στο κύριο θέμα της χρήσης των αζήτητων πλεοναζόντων γονιμοποιημένων ωαρίων στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Υπεβλήθη προ μηνός αίτημα του Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Επιστημονικού Διευθυντή της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Πάντου προς την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής περί της τύχης των αζήτητων εγκαταλελειμμένων γονιμοποιημένων ωαρίων και ιδίως η διάθεσή τους με σκοπό την τεκνοποιία μέσα από την προοπτική δημιουργίας Δημόσιας Τράπεζας. Ακολούθησε υπόμνημα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής με θέμα «Σκέψεις και προτάσεις για την υιοθεσία αζήτητων εγκαταλελειμμένων πλεοναζόντων εμβρύων μετά την παρέλευση του ορίου κρυοσυντήρησής τους».

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η χώρα μας αντιμετωπίζει το κρίσιμο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Μία ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού είναι οι έγκυες.

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής οργανώνει την 5η Επιστημονική της Ημερίδα το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 με τίτλο «ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ –  ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΥ  –  ΓΕΝΕΤΙΣΤΗ»  και που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Παπανικολή 10 – Χαλάνδρι, Αθήνα. Η εκδήλωση  πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομάδας Παιδιατρικής/Περιγεννητικής Παθολογοανατομίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ.

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019

Γυναικεία & Ανδρική Υπογονιμότητα

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο PHARAE PALACE της Καλαμάτας διοργανώνει Επιστημονικό Workshop, όπου, εξαίρετοι αφοσιωμένοι ιατροί και βιολόγοι, με γνώσεις και εμπειρία θα προσφέρουν το χρόνο τους και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Η  θεματολογία αφορά την εξειδίκευση της ανθρώπινης αναπαραγωγής με τις σημαντικότερες αλλαγές και εξελίξεις των τελευταίων ετών που η σύγχρονη βιολογία, γενετική και περιγεννητική καταγράφει.

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019

Ημέρα Γονιμότητας: 15 Ιουνίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ «Μια μέρα.. για μια ζωή»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος στις 15 Ιουνίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Γονιμότητας ,θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό event από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, με το Δήμου Αμαρουσίου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ με πολλά happenings, εκπλήξεις, μουσική και παιχνίδια, δραστηριότητες , μουσικά και θεατρικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες.

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής έχει θέσει ως κύριο στόχο την ανταλλαγή θέσεων, απόψεων, εμπειριών και νέων τεχνικών, μεταξύ των ιατρών, βιολόγων και μαιών, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα. Ελάτε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στην Πάτρα, να υλοποιήσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια

Σελίδα 1 από 2