Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής την Παρασκευή 12/6/2020

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Υπεβλήθη προ μηνός αίτημα του Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Επιστημονικού Διευθυντή της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Πάντου προς την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής περί της τύχης των αζήτητων εγκαταλελειμμένων γονιμοποιημένων ωαρίων και ιδίως η διάθεσή τους με σκοπό την τεκνοποιία μέσα από την προοπτική δημιουργίας Δημόσιας Τράπεζας. Ακολούθησε υπόμνημα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής με θέμα «Σκέψεις και προτάσεις για την υιοθεσία αζήτητων εγκαταλελειμμένων πλεοναζόντων εμβρύων μετά την παρέλευση του ορίου κρυοσυντήρησής τους».

Εκτάκτως, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/6/2020 συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Πλουτάρχου 3, Αθήνα, προς τους δημοσιογράφους και μόνο, περί ώρα 12η.

Στην Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ιωάννης Αποστολόπουλος και ο Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Πάντος. Ανεγνώσθη, επίσης, η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, Mητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και η δήλωση του Μέλους της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και της Ε.Α.Ι.Υ.Α. Καθηγήτριας κ. Αθηνάς Κοτζάμπαση ως και άλλοι συνάδελφοι ιατροί.

Επίσης, παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι την 26η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εταιρείας μας, θα οργανωθεί ανάλογη παρουσίαση αναλυτικότερη στο ίδιο θέμα της υιοθεσίας των εγκαταλελειμμένων γονιμοποιημένων ωαρίων, με ευρύτερη συμμετοχή τόσο των ομιλητών όσο και των συνέδρων.