Με επιτυχία στέφθηκε το “3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής” στην ακριτική Αλεξανδρούπολη

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη το “3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής” από τις 16-18 Οκτωβρίου 2020 στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Ramanda Plaza Thraki, σε συνδιοργάνωση  της Εταιρείας Ελληνικής Αναπαραγωγικής Ιατρικής και της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Νικόλαου Νικολέττου.

υπό την Αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Πρόεδροι του Συνεδρίου, ήταν ο Διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Νικόλαος Νικολέττος και ο Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Διευθυντής της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Γένεσις» Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος. 

synedriopa.JPG

 Το συνέδριο σημείωσε αξιοσέβαστο αριθμό εγγραφών με εξαιρετική ανταπόκριση και απήχηση στους 150 συνέδρους που το παρακολούθησαν δια ζώσης και στους 510 που συμμετείχαν διαδικτυακά, όπου και ακούστηκαν όλες οι νέες επιστημονικές εξελίξεις περί της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από αξιοσέβαστους εισηγητές και ερευνητές.

3ο_panelliniosyalex.jpg

Το Συνέδριο συνέδραμε στην ενημέρωση περί των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του ιατρικού τουρισμού ως συνιστώσα για την οικονομική ανάπτυξης της χώρας, στην εκπαίδευση των ειδικευομένων και ειδικών μαιευτήρων γυναικολόγων, εμβρυολόγων, γενετιστών, βιολόγων, νομικών, μαιών, νοσηλευτών, φοιτητών και του ευρύτερου κοινού στα θέματα της αναπαραγωγικής ιατρικής με την συμμετοχή διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων και έθεσε νέους νομικούς και βιοηθικούς προβληματισμούς.

nikolettos

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και σε προκαθορισμένη ώρα απονεμήθηκαν πέντε τιμητικές διακρίσεις σε ιατρούς Καθηγητές και Διευθυντές Κλινικών, μεταξύ αυτών στην Αριάδνη Καλπίνη – Μαύρου, Καθηγήτρια Γενετικής Πανεπιστημίου Αθηνών και στον ιατρό Νίκο Παπαριστείδη, Διευθυντή του τμήματος Εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» για την μακρόχρονη προσφορά τους στην έρευνα, την εκπαίδευση, το κλινικό τους έργο, το ήθος, τη δεοντολογική συμπεριφορά και την προσήλωσή τους στις ανθρώπινες αξίες, καθώς επίσης βραβεύθηκαν δύο ερευνητικές εργασίες.

synpantos

Το συνέδριο χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ.κ. Άνθιμος, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος της Πόλης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Πλούμης Πασαδάκης o Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Μιχαήλ Πιτιακούδης και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Ρούφος.

Η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με το γραφείο MD Congress και την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας «Μαργαριτίδη», ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και αξιοπιστία στις υποχρεώσεις τους.

Στο συνέδριο εφαρμόστηκαν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για την Διεξαγωγή των Συνεδρίων βάσει της απόφ. 10249/3-7-2020 του Υπουργείου Τουρισμού.

Διαβάστε το πρόγραμμα 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής