Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή»

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στην «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» 
2ος Κύκλος Σπουδών 2014–2015: Το E–learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαθέτει σε συνεργασία με την κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρακολούθησης του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e–learning) με τη χρήση Καινοτόμων Μεθόδων, στo εκπαιδευτικό αντικείμενο.

«Ανθρώπινη Αναπαραγωγή»

Σκοπός του εξ αποστάσεως (μέσω διαδικτύου) Προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης εκπαίδευσης στη Βιολογία, Γενετική, Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής καθώς και η εκπαίδευση ειδικών (Γυναικολόγων, Ενδοκρινολόγων, Βιολόγων, μαιών, Ερευνητών, Νοσηλευτριών κ.α.) με άρτιο επίπεδο κατάρτισης στο επιστημονικό αυτό πεδίο. Το πρόγραμμα θα συνδυάσει πέραν των μαθημάτων και πρακτική εμπειρία των επί μέρους αντικειμένων ως και την κλινική έρευνα.  Πρέπει ιδιαίτερα να υπογραμμιστεί ότι η Πρακτική Άσκηση θα γίνει σε χώρους συνεδριάσεων, χώρους χειρουργείου και εργαστηρίων της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, ως και χώρους αμιγώς ερευνητικούς, με χρήση ζώντων προτύπων ως και προσομοιωτών με τηλεματική και προσωπική παρουσία των εκπαιδευόμενων.

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα είναι οι κάτωθι:

  1. Ενδοκρινολογία αναπαραγωγής.
  2. Ανδρική υπογονιμότητα.
  3. Γυναικεία υπογονιμότητα.
  4. Επαναλαμβανόμενες αποβολές και αίτια ως και αντιμετώπιση αυτών.
  5. Διαχείριση του υπογόνιμου ζευγαριού με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής,  συμβουλευτική υποστήριξη ως και το νομικό πλαίσιο που διέπει την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
  6. Τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με πρωτόκολλα διέγερσης, τεχνικής σπερματέγχυσης, γονιμοποίηση ωαρίων και προεμφυτευτική γενετική διάγνωση.
  7. Έρευνα στην υπογονιμότητα με γονιδιοματική και επιγονιδιοματική των βλαστικών κυττάρων, στην παθοφυσιολογία της ενδομητρίωσης, στους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφύτευση, νεώτερα δεδομένα στην IVF, ως και επιγενετικές διεργασίες στην ανθρώπινη αναπαραγωγή.
  8. Μαιευτική παρακολούθηση σε κυήσεις υψηλού κινδύνου, σύγχρονο προγεννητικό έλεγχο, τράπεζα αιμοποιητικών και μεσεγχυματικών κυττάρων,  υπερηχογραφική παρακολούθηση καθ’όλη την εγκυμοσύνη ως και την φροντίδα μητέρας και παιδιού.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (Ιατρούς, Γυναικολόγους, Βιολόγους, Μαίες, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ) και στόχος του είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι πτυχιούχοι ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών να γίνουν κοινωνοί των αρχών και των μεθόδων διερεύνησης και αντιμετώπισης των υπογόνιμων ζευγαριών.

Κατά την 9μηνη διάρκεια του Προγράμματος θα παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, από έμπειρο διδακτικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, ενώ η επιτυχής παρακολούθηση των μαθημάτων θα οδηγήσει στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης .

Την επιστημονική ευθύνη εκ μέρους της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε αναλαμβάνει ο Καθηγητής Μ/Γ κ. Ευγένιος Κουμαντάκης  ενώ από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αθηνών την ακαδημαϊκή ευθύνη του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Γεώργιος Κρεατσάς και την επιστημονική ευθύνη ο Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Πετράκης.

Έναρξη Μαθημάτων : 26/05/2014

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων : 23/05/2014

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία Ε-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών στα τηλέφωνα 210.368.93.54 & 210.368.93.81 ή μέσω του site http://elearn.elke.uoa.gr .

Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε επίσης και μέσω της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ στο τηλέφωνο 210.689.43.26 και στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.